Bobcat

bobcat (Lynx rufus) este o pisică sălbatică mică originară din America de Nord. Nu confunda aceste feline cu pisici de companie, deși-bobcats sunt animale sălbatice și destul de diferite de housecats obișnuite! Pentru început, în timp ce bobcats sunt mici, sunt încă de aproximativ două ori mai mari decât pisicile de casă, în jur de 20 inci (50 cm) înălțime, 25-41 inci (63-104 cm) lungime și cântărind 11-35 kilograme (5-15 kg). Nici ele nu vin în atâtea culori și modele ca pisicile domestice – paltoanele lor sunt de obicei nuanțe de maro cu pete și dungi întunecate. Bobcats au, de asemenea, urechi cu smocuri, la fel ca rudele lor de râs. Și, desigur, bobcats au cozi scurte, bobbed distincte, de aproximativ 3,5-7 inci (9-18 cm) lungime. Această coadă îi dă numele bobcatului.

în ciuda dimensiunilor lor mici – sau poate din cauza asta – bobcats au un mare succes în America de Nord. Gama lor se întinde din sudul Canadei până în Mexic. În acest interval, bobcats au reușit să colonizeze multe tipuri diferite de habitate. Acestea includ păduri, tufișuri, mlaștini, deșerturi și, uneori, chiar zone suburbane. Practic, atâta timp cât habitatul are pradă disponibilă și acoperire – arbuști, perie etc. pentru ascundere-bobcats pot trăi acolo.

această acoperire este esențială pentru strategia de vânătoare a bobcatului. Aceste pisici nu sunt alergători pe distanțe lungi; pot alerga rapid, dar se obosesc și repede. Deci, urmărirea prăzii nu este o strategie bună pentru un bobcat. În schimb, se bazează pe stealth. Acești vânători solitari se vor strecura pe pradă înainte de a se arunca și de a-și livra atacul fatal. Acest stil ascuns de vânătoare de ambuscadă face din bobcat un prădător formidabil pentru iepurii și rozătoarele mici pe care le mănâncă adesea. De obicei, aceste mamifere mici alcătuiesc cea mai mare parte a dietei bobcatului, dar se știe, de asemenea, că mănâncă insecte, păsări sau chiar căprioare tinere, în ciuda dimensiunilor mici ale bobcatului. Această dietă diversă ajută bobcatul carnivor să supraviețuiască în multe habitate de-a lungul gamei sale vaste.

un loc în care trăiește bobcat este aici, în Parcul Național White Sands. Acești rezidenți ascunși sunt evazivi și greu de observat, dar știm că sunt aici, datorită în parte unui studiu recent al mezocarnivorelor. Acest studiu a fotografiat mai multe bobcats în parc, deși nu la fel de frecvent ca alte carnivore, cum ar fi coioții și vulpile kit.

gândindu-ne la vastele noastre dune de nisip alb, s-ar putea să vă întrebați de ce trăiesc aici bobcats. După cum ați citit mai sus, bobcats preferă habitatele cu acoperire, astfel încât să își poată vâna mai bine prada mică. Deci, de ce aici? Ei bine, bobcats sunt probabil atrași de populația noastră de rozătoare și iepuri, și în timp ce inima dunelor este relativ stearpă și neprimitoare pentru prădători mai mari, alte părți ale parcului au o mulțime de vegetație pentru acoperire. Deci, nisipurile albe sunt încă un alt habitat al bobcatului larg! Dar chiar dacă aceste bobcats pot face o casă aici în parc, nu vă așteptați să le vedeți dacă vizitați. De parcă nu ar fi fost deja suficient de evazivi, bobcats sunt și nocturne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.